Visie

In de schoot van de Vlaamse Zwemfederatie (VZF) en in nauwe samenwerking met de stad Bree biedt De Meerkoet Bree (DMB) de mogelijkheid aan alle inwoners van Bree en omgeving om de zwemsport in de ruimste betekenis van het woord te beoefenen. Hieronder vallen watergewenning, het leren zwemmen (zwemschool), het sportzwemmen (van trainingszwemmen over competitiezwemmen tot internationaal topzwemmen), baantjeszwemmen en waterpolo. Daarnaast worden door DMB zwemevenementen en zwemmanifestaties georganiseerd. Mogelijkheden tot doorstroming zijn zeer belangrijk zodat elk lid van DMB een traject kan worden aangeboden naar zijn/haar mogelijkheden en keuze.

Missie / Doelstellingen

De Meerkoet Bree werd opgericht in 1976 en beschikt bijgevolg over een jarenlange ervaring op het gebied van zwemmen. De opzet van de club is in deze periode onveranderd gebleven, namelijk kinderen de kans geven om te leren zwemmen en de zwemsport aan te bieden op competitief niveau. Hierbij willen wij onze zwemmers een zo goed mogelijke zwemopleiding geven in alle specifieke onderdelen van het zwemmen. Jaarlijks leren meer dan 180 kinderen bij DMB zwemmen. DMB heeft reeds verschillende zwemkampioenen voortgebracht die op grote nationale en internationale wedstrijden onze kleuren mochten verdedigen. Ook adolescenten en volwassenen worden niet vergeten via een recreatief aanbod in de vorm van trimzwemmen.

Het bestuur

Naam Functie E-mail
Peter Melders Voorzitter/Hoofdtrainer peter@demeerkoetbree.be
Linda Schrijvers Secretaris linda@demeerkoetbree.be
Hugo Corstjens Penningmeester hugo@demeerkoetbree.be
Peter Housen Competitie secretariaat
peterh@demeerkoetbree.be
Goele Janssen API/Communicatie
goele@demeerkoetbree.be
Liesel Hermans Lid liesel@demeerkoetbree.be
Rob Molemans
Lid rob@demeerkoetbree.be

Betalingen spreiden

Bij DMB begrijpen we dat het niet altijd makkelijk is om alle rekeningen in één keer te betalen, daarom is het altijd mogelijk om je betalingen te spreiden in tijd. Laat ons weten wanneer je hier gebruik van wenst te maken, samen bekijken we dan wat mogelijk is.

Huishoudelijk reglement

Het huishoudelijk reglement regelt, voor zover nodig, de toepassing van de in de statuten
opgenomen bepalingen, alsmede de verdere inrichting, de organisatie en de leiding van de
zwemclub De Meerkoet Bree v.z.w., afgekort DMB v.z.w.

Lees hier het huishoudelijk reglement

Locatie

Zwembad De Sprink
Sportlaan 4 – 3960 Bree