Schitteren op het VJK

Dertien DMB zwemmers zakten het afgelopen weekend af naar Antwerpen voor de eerste grote wedstrijd van 2019: de Vlaamse Jeugdkampioenschappen (11-14 jaar). Dertien is voor sommigen een ongeluksgetal, maar niet voor deze DMB zwemmers. Het hele weekend werden er persoonlijke besttijden gezwommen en ereplaatsen verzameld. Individueel eremetaal bleef dan ook niet uit. DMB keerde terug naar Limburg met 8 gouden (Roos 6x en Fleur 2x), 4 zilveren (Fleur 3x en Amber P 1x) en 1 bronzen (Amber D) medaille. Toeval of niet, maar dit zijn precies 13 individuele medailles. Bovendien zwom Roos de EYOF limiet op de 100m vrije slag, waardoor zij ons land (maar ook DMB) mag vertegenwoordigen op het European Youth Olympics Festival in Baku (Azerbeidzjan) in juli van dit jaar.
Naast al deze individuele prestaties is verder weer eens gebleken dat DMB iets heeft met aflossingsploegen. De meisjes-estafetteploeg (13-14 jaar) met Maite, Hanne, Roos en Amber D veroverde 2 bronzen medailles op de 4x100m wisselslag en de 4x100m vrije slag. De 11-12 jarigen, met Amber W, Riyana, Amber P en Fleur, wilden niet onderdoen en behaalden hetzelfde schitterende resultaat op de 4x100m wisselslag. Trainster Vera moest dit achteraf bekopen met een frisse duik in het Wezenberg zwembad. Hiermee kwam er een einde aan een geslaagd VJK-weekend.
Een dikke proficiat aan alle zwemmers (Fleur, Dries, Hanne, Riyana, Tuur, Maite, Amber D, Siebe, Amber P, Lander, Roos, Mats en Amber W), trainers (Vera en Karl) en ouders/DMB supporters.