Topweekend voor onze zwemmers op het VK

Tijdens het Vlaams Kampioenschap stonden vooral het zwemmen van besttijden en het afdwingen van finales op het programma. Onze atleten slaagden met glans in deze opdracht. Vanaf dag 1 werden er mooie besttijden gezwommen. Vooral sterk technisch zwemmen gekoppeld aan een topconditie deed zijn werk. De ontspannen sfeer met de focus op het juiste moment was dan ook top! Er was geen enkel bang gezicht te zien. Wel veel zelfzekerheid en een sterke wil om ervoor te gaan of zoals de Duitsers er een mooi woord voor hebben:  “Kampf bereitheit”

Sander werd Vlaams Kampioen op de 100Vlinder in een mooie besttijd op de 50 m schoolslag moest hij zich tevreden stellen met zilver. Stef eindigde nipt tweede in een schitterend besttijd op de 800vrij. Het aantikken was erg close maar nipt in zijn nadeel. Het zilver was dan ook een beetje Goud verliezen. Maar zoals we Stef kennen werd er niet lang getreurd. Sien D werd met een besttijd op de 400m vrije slag nipt vierde. Een plaats die ze wel eens vaker moest ondergaan. Op dag 2 waren er ereplaatsen voor Sander op de 100m schoolslag met zilver en Sien D die op het koninginnen nummer de 100m vrije slag mooi zilver behaalde. Op dag 3 kon Sander zich tweemaal tot de snelste Vlaming kronen zowel in de reeksen als in de finales. Sien D behaalde opnieuw een mooie ereplaats (brons)op de 400wisselslag. Stef mocht de dag beëindigen in een zenuwslopende finale waar hij in directe concurrentie lag voor het zilver. Jammer genoeg bleek ook hier de eindsprint nipt in zijn nadeel. Maar met beresterke tijden en tweemaal eremetaal mag hij zeker niet klagen.

Maar er was meer dan enkel medailles. Zo kan Jelle VDH terugkijken op een ijzersterk weekend. Hij verpulverde al zijn besttijden en dit vaak met meerdere seconden. Hij wist zich in zijn leeftijd vaak te plaatsen bij de top drie dus dit beloofd voor volgend jaar. Maar ook Sien J, Yordi, Robbe, Jarne, Emma, Luna, Thibault lieten zich erg positief opmerken dit vaak met schitterende besttijden. De broertjes Tim en Stephan lieten erg mooie races zien en Tim deed dit in een paar opmerkelijke besttijden en Robbe vond aansluiting met de big boy’s door een stevige 1’01 te zwemmen op zijn vlinderslag. Dat onze atleten in bloedvorm verkeerden was wel erg duidelijk op dag 3. Als je dan met een loodzwaar programma van 200m vrije slag en 400m wisselslag met een halfuurtje tussen de beide nummers nog finale plaatsen kan afdwingen ben je top. De zusjes Emma en Sien konden dit en deden het dan nog eens in besttijden! Verder werden er finales gezwommen door Emma, Sien, Tim, Stef, Stephan, Sander. Het harde werk van afgelopen weken heeft zijn vruchten afgeworpen en was de basis van een meer dan geslaagd weekend.

Proficiat aan alle zwemmers Jelle, Sien, Emma, Luna, Jarne Yordi, Thibault, Sander, Sien, Stef, Lore, Robbe, Tim, Stephan, afgevaardigde Heidi, ouders, supporters en onze “headcoach” Peter.