Voor altijd in onze herinnering, Walter

Walter, een begrip op zich in onze club. Een naam die veelvuldig over de tongen gaat bij groot en klein. Walter was magisch, hij bezat de kracht om kinderen te fascineren. Walter kon je ook steeds vinden in het zwembad. Dit was zijn leven en hij miste dan ook nooit een training.

Zoeken moest je Walter niet. Het was makkelijk te zien waar Walter was… Daar waar een groepje kinderen in een cirkel stond kon je Walter in het midden vinden. Hij was een verhalenverteller en zijn magische wereld kluisterde de kinderen aan zijn lippen. Hij daagde de kinderen uit om na te denken en kon daar intens van genieten. Steevast eindigde hij altijd met een kwinkslag waarna hij gedreven verder ging met zijn zwemtraining.

Zijn manier van werken bracht het beste naar boven bij de zwemmers en menig kampioen is op deze manier ontsproten. Walter was geen naam maar een begrip en als de zwemmers zijn naam uitspraken was dit steeds met een glimlach. Zwemmers hadden ook ongelooflijk veel respect voor Walter. Dit kwam vooral omdat hij zoveel gaf dat je wel moest bewonderen. Als Walter binnen kwam had je het gezien. Steeds met opgeheven hoofd en een bijzondere fierheid kwam hij binnen. Hij zag ook steeds alles, als je een mindere dag had merkte hij dit steeds op en kon je terug doen lachen en stralen.

Walter ging ook nooit via het trapje in het water, nee hij nam steeds een sierlijke duik en dan zag je de kinderen vol bewondering kijken. Hij was een topleraar. Zo eentje die je maar zelden tegenkomt. Als hij met zijn wedstrijdzwemmers onderweg was liep hij steeds met een grote fierheid voorop. Kinderen wilden geen enkele training missen bij hun trainer, soms tot ergernis toe van de mama’s die wel eens wilde uitslapen. In al die jaren heeft hij nooit zijn stem moeten heffen. Hij bezat een natuurlijk gezag waar je alleen maar respect voor kon hebben. Hij leefde voor zijn sport, zijn zwemmers en zijn zwembad.

Hij was ook bijzonder fier op zijn kinderen en kleinkinderen, vertelde hier dan ook graag over. Het was mooi om te zien hoe hij vol bewondering over hen sprak steeds steunend en nooit iets negatief. Walter was een bron van inspiratie en bezat de gave om te motiveren.

Walter we gaan je zo hard missen, maar steeds met een glimlach…