Vuurdoop waterpolo-jeugd te Bilzen

Op zondag 24/2 heeft onze U11 waterpolo-jeugd hun vuurdoop op het recreantentoernooi van Bilzen met glans doorstaan! De eerste wedstrijd van de dag was ineens ook de allereerste voor het kersverse team dat in september begon met trainen. De ‘harde kern’, Arne, Wout, Jack, Daan en Bram waren de spil van het DMB – team. Zij moesten Pieter door omstandigheden missen maar werden gesterkt door het enthousiasme van Siebe, Tuur, Amber en Jonas uit de zwemclub.

De allereerste echte wedstrijd dus: tijdens de eerste speelhelft werd de kat een beetje uit de boom gekeken maar halfweg zagen de atleetjes samen met coaches Niels en Roland dat teveel bescheidenheid hen niet ging brengen waarvoor ze gekomen waren: knallen en zich te pletter amuseren! De tweede wedstrijd tegen Hasselt liep tot vlak voor het einde van de wedstrijd gelijk op en werd echt nagelbijten. Uiteindelijk werd deze wedstrijd met het kleinste verschil verloren met 3-2. Wat we uit die wedstrijd leerden is dat onze U11 voor geen enkele ander ploeg hoeft onder te doen. In de derde en laatste wedstrijd van de dag volgde er een herkansing tegen de ploeg van Hasselt.

Na de nodige peptalk werd er met dezelfde honger aan de wedstrijd begonnen. Nu de rem er helemaal af ging werden onze kleinsten door de aanwezige supporters naar een overwinning van 4-2 gejoeld. Kippenvel bij de allereerste wedstrijdervaring! Een hele dikke pluim en op naar meer!